1. Yleisiä ohjeita

 Aihe:

1. Puukiuas suositellaan asennettavan ensisijaisesti joko a) tiilihormiin b) keraamiseen hormiin tai c) ilmajäähdytteiseen hormiin (IKI Air T600). Muiden savuhormien soveltuminen asennukseen tulee erikseen varmistaa ko.hormin valmistajalta.

2. IKI-Kiuas Oy suosittelee savupellin asentamista vedon säätämiseksi savuhormiin. Arinaa/tuhkaluukkua ei palamisvedon säätämistä varten kiukaissa ole. Kiukaat ovat varusteltu ns. ”nenäluukulla”, joista vetoa voi säätää.

3. Omaan yksityiseen käyttöön pääasiassa tarkoitetun vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava kolmen vuoden välein. Vakituisessa asuinkäytössä olevien yksityisasuntojen ja muuhun kuin omaan yksityiseen käyttöön tarkoitetun, säännöllisessä käytössä olevan vapaa-ajan asunnon ja sen saunan tulisijat ja hormit on nuohottava vuoden välein. Putken ulkoreunan halkaisija on 115mm.

4. Tulenarkojen materiaalien säilytys (esim. polttoaineet yms.) on tulisijan läheisyydessä kiellettyä.

5. Nokipaloista (sammuneistakin) on aina ilmoitettava paloviranomaisille.

6. Lämmitä sauna ensimmäisen kerran ilman saunomista, jotta mahdollisesti vaaralliset metallit/öljy palaa metalli -ja teräspinnoilta pois.

7. Normaalikäytössä kiviksi suositellaan oliviinidiabaasi (esim. Parhaat Löylyt tms.) kiviä läpimitaltaan alle 10 cm. Kivet tulee asettaa siten, että ne jättävät riittävästi ilmavälejä esteettömälle ilmankierrolle kivitilassa.

Yleisin IKI-Kiuas Oy:n kiukaissa käytetty kiuaskivi on lohkottu 5-10 cm oliviinidiabaasi.

Tuoreimmat uutiset

Kirjoita hakusi ja paina Enter