IKI-TARINA

Ikimuistoisia löylyjä Jo vuodesta 1997

Parempia löylyjä – jo vuodesta 1997

I KI-kiuas syntyi halusta tehdä paremmin. IKI-Kiuas yhdistää menneen ja nykyisyyden. Saunan teho syntyy alkuperäisellä tavalla suuren kivimassan voimalla, ja löylyt ovat sen mukaiset. IKI-kiuas tuo vuosituhantisen perinteen mukaiset pehmeät ja kosteat, muhkeat ja hapekkaat, väkevät ja viipyilevät löylyt kenen tahansa ulottuville.

Sama kokemus saadaan aikaan kaikenkokoisissa saunoissa, niin maalla kuin kaupungissakin, sekä arkena että juhlana. Jokainen IKI-kiuas valmistetaan käsityönä Suomessa korkealuokkaisista materiaaleista tinkimättömällä ammattitaidolla.

Kestävä ja yksinkertainen pyöreä muoto. Yhtä aikaa pehmeät ja voimakkaat löylyt luova valtaisa kivimäärä sekä vapaan ilmankierron mahdollistava tyylikäs verkkorakenne. Nämä ominaispiirteet antoivat lähtölaukauksen suurimmalle kiukaiden mullistukselle sitten jatkuvalämmitteisen kiukaan. Vakiintuneista ajatusmalleista täysin poikkeava ratkaisu vaati aikansa ja päivittelijänsä tullakseen omaksutuksi, mutta maksoi vaivan.

Lopputuloksena syntyi kiukaista kiukain.

2014

 • Vuonna 2014 IKI-kiuas kävi telttasaunan kanssa levittämässä IKI-löylyn sanomaa erilaisissa tapahtumissa mm. Metallican keikalla Sonispheressa, Sauna World Cupissa Itävallassa sekä Slushissa Helsingin messukeskuksessa.
 • IKI-Kiuas Oy, J K Roster Oy ja Kajosauna Oy yhdistyvät ja jatkaa toimintaansa nimellä IKI-Kiuas Oy.

Monolith

Vertti Kiven suunnittelemat Monolith kiukaat tulevat markkinoille. 

0
MONOLITH TULEE!

2012

 • Monolith-sähkökiukaat lanseerattiin Habitare-messuilla. Monolith-sähkökiuas on suunniteltu yhteistyössä dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa ja se luo jatkumoa IKI-kiukaiden designsarjaan.

2010

 • IKI-Kiuas suunnitteli mittatilaustyönä sähkökiukaan Shanghaissa järjestettävään EXPO 2010-maailmannäyttelyyn. Suomen Kirnu-paviljongin VIP-tiloihin asennettu 28 kW:n kiuas rakennettiin kymmenestä erillisestä kuutiosta ja siihen mahtui huikeat 500 kiloa kiviä.

KIVI-IKI

KIVI-IKI haastaa perinteisen kiuasmuotoilun: tulen liike valaisee saunatilaa silmiä miellyttävästi. 

0
KIVI-IKI TULEE!

2009

 • Uusi puukiuasmalli KIVI-IKI esiteltiin Habitare-messuilla. Kiuas suunniteltiin yhteistyössä sisustusarkkitehtitoimisto dSign Vertti Kivi & Co:n kanssa.
 • Iki-kiukaan menestys näkyy markkinoilla: ensimmäiset avorakenteiset “verkkokiukaat” tulivat markkinoille myös muilta valmistajilta.

2006

 • IKI-kiukaiden myynti lähti 2006-2008 rakettimaiseen nousuun ja kiukaita valmistetaan lähes yötä päivää.
 • Kiukaita valmistetaan edelleen Suomessa käsityönä, jotta voimme taata korkeimman laadun.

2003-2004

 • Ensimmäiset IKI-sähkökiukaat tuotiin markkinoille. Legendaarinen “seiskapuolikas”, eli 7,5 kW:n Sähkö-IKI, oli ensimmäinen malli ja heti perään lanseerattiin pilarisarjan pikkujättiläinen Pilari-IKI 6 kW. Pilari-IKI-sähkökiuassarjaa on sittemmin kasvatettu 30 kilowatin kiukaaseen asti.
 • Erikoiskiukaina on tehty myös suurempia malleja. Tehokkain 80 kW:n pilarikiuas valmistettiin Hollantilaiseen kylpylään. Kiuas oli niin iso halkaisijaltaan, että saunan oven karmit jouduttiin väliaikaisesti poistamaan, jotta kiuas saatiin sisälle saunaan.

1997

 • IKI-kiukaan tarina alkoi harrastuspohjalta, kun lämmönsiirtoinsinööri Jouni Kerrman kehitteli kiukaita omaan käyttöönsä. Kyllästyttyään markkinoilla olevaan kiuastarjotaan, Jouni päätti kehitellä kiukaan, joka olisi kestävä, mutta myös löylyiltään parasta a-luokkaa. Kantavana ajatuksena oli sijoittaa lämpölähde kokonaan kivien sisälle. Itse kivet saivat kuningasroolin ja peltirakennelmille heitettiin hyvästit.
 • Syntyi uudenlainen kiuas, jossa löylyjen salaisuus on avonaisessa verkkovaipassa ja suuressa kivimäärässä. Ensimmäinen verkkovaippainen IKI-kiuas (kuvassa) on vuodelta 1996.
 • IKI-Kiuas Oy perustetaan 1997.

IKI – Faktat

0
LÖYLYJÄ JO VUODESTA
0
IKI-KIUASTA TOIMITETTU
0
EDUSTUSSAUNAA
0
KOTISAUNAA LÄMMITETTY

Start typing and press Enter to search