SÄHKÖKIUKAAT

IKI-kiukaat perhe- ja edustussaunoihin

Hyvä sähkökiuas

H yvä sähkökiuas sisältää paljon kiviä ja niitä IKI-kiukaissa riittää. IKI-löyly perustuu kiukaissamme käytettävään suureen kivimassaan, joka oikeassa suhteessa kiukaan tehon kanssa takaa ikimuistoiset ja runsashappiset löylyt lyhyellä lämmitysajalla. IKI-sähkökiukaat ovat vaivattomia, mutta niiden antamat löylyt ovat yhtä pehmeät kuin puukiukaidemme. Vastusten laajan kosketuspinnan ja vapaan ilmankierron ansiosta kiuaskivet lämpeävät nopeasti. Kaikki IKI-sähkökiukaat on varustettu ammattikäyttöön suunnitelluilla AISI 309 vastuksilla.

Pitkäikäisten IKI-sähkökiukaiden kaikki osat ovat ruostumatonta terästä. Vastukset kestävät pitkään, koska niiden mahdollisimman yksinkertainen muoto minimoi jännitteiden syntymistä. IKI-sähkökiukaat sopivat pienten suojaetäisyyksien puolesta pieniinkin saunatiloihin. Tyylikäs teräsverkkovaippa ei myöskään kuumene polttavaksi, joten kiuas on turvallinen käyttää. Kaikkiin IKI-sähkökiukaisiin on saatavana myös RST-integrointikaulus laudeupotusta varten. Jokainen IKI-sähkökiuas valmistetaan puukiukaiden tavoin käsityönä Suomessa korkealuokkaisista materiaaleista.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan IKI-sähkökiuas säästää ammattikäytössä energiaa. Suuren kivimassa ansiosta kiukaassa ei tarvitse pitää jatkuvasti virtaa päällä, sillä kuumat kivet luovuttavat hitaasti lämpöä löylyhuoneeseen ja ylläpitävät saunomislämpötilaa. Tällöin energian kulutus on vähäisempää kuin vastaavan tehoisissa pienen kivitilavuuden omaavissa kiukaissa. Tutustu tutkimukseen: Tiivistelmä (pdf) >> | Koko tutkimus (pdf) >> Suositeltu saunomislämpötila on n. 60-70 astetta ja saunan koosta, materiaalista ja ilmanvaihdosta riippuen lämmitysaika on n. 1 tunti.

Tuotteet

Valikoimastamme löytyvät perhesaunoihin sopivat (5-10 kW:n) kiukaat tai isommat edustussaunoihin sopivat (12-30 kW:n) kiukaat. Voit rajata tuotehakua alla olevilla suodattimilla.

Start typing and press Enter to search