PILARI-IKI 15 kW (16-26 m³)

Osasto: Avainsana tuotteelle

Kuvaus

IKI-perusmalleista suurin, jatkuvassa tuotannossa oleva sähkökiuas on suunniteltu alun perin ammattikäyttöön yleisiin saunatiloihin.

Pilari-IKI 15 kW on suunniteltu alun perin ammattikäyttöön yleisiin saunatiloihin. IKI:n yleisiin saunatiloihin suunnitellut kiukaat ovat valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja siksi omiaan vaativaan käyttöön. Ammattikäytössä olevissa kiukaissa lämpövastukset on tehty erikoisvahvasta AISI 309-ruostumattomasta teräksestä.

Lappeenrannan teknillisen yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan IKI-Kiuas Oy:n sähkökiukaat säästävät ammattikäytössä energiaa. Suuren kivimassa ansiosta kiukaassa ei tarvitse pitää jatkuvasti virtaa päällä, sillä kuumat kivet luovuttavat hitaasti lämpöä löylyhuoneeseen ja ylläpitävät saunomislämpötilaa. Tällöin energian kulutus on vähäisempää kuin vastaavan tehoisissa pienen kivitilavuuden omaavissa kiukaissa. Tutustu energiatutkimukseen: Tiivistelmä >> (pdf) | Koko tutkimus >> (pdf)

Kiuasta ohjataan erillisellä ohjauskeskuksella. Soveltuvat ohjauskeskukset ovat; Wave-ohjauskeskus, Pro-B2-ohjauskeskus ja A2-15-ohjauskeskus.

Tekniset tiedot
Saunan minimikoko 16 m³
Saunan maksimikoko 26 m³
Maksimikivimäärä 250 kg
Kiukaan korkeus 125 cm
Kiukaan halkaisija 42 cm
Lämmitysaika 45-70 min
Sulake 3x25A
Johto 5×6

Kiukaan suojaetäisyydet tulenarkoihin rakenteisiin ovat sivuille, taakse ja eteen 15 cm ja ylös 100 cm.

Ohjauskeskukset

Pilari-IKI 15 kW on saatavana Pro-B2-, Wave- tai A2-15-ohjauskeskuksella. Pro-B2- ja Wave-ohjauskeskukset tarvitsevat lisäksi S2-30 lisäkontaktorin.  Erilliset ohjauskeskusvaihtoehdot ovat:

Lisätiedot

Saunan koko

Yli 16 m3